31 juli 2006

hårboll

Bacilluskerna i vårt vatten blev vräkta. Ja... för en vecka sen ungefär. Det var underbart! Något som är nästan ännu bättre är ljudet av smattrande regn utanför mitt fönster. Minns inte när det regnade sist, och är det nåt vi behöver så är det just diväteoxid fallande från skyn.

Ikväll när jag och min syster var ute och gick så träffade vi på en katt som tillhörde syrrans kompis. Kompisens familj är bortrest och katten var oerhört kelsjuk. Vi klappade den, kliade den bakom örat och pratade så där löjligt som man gör med husdjur. Kisssse,kisssse kaaaatten. Hjar dju djet brja utje i rejgnet? Det vi inte räknade med var att katten skulle följa efter oss hem och smita in i huset just innan vi skulle stänga ytterdörren. Återigen löjligt pratande. Men kissssen då! Nju mjåste dju gjå ut. Dju bjor ju jiiiinte häääär! Katten hamnade på yttertrappen.

Min mamma skulle gå och lägga sig och öppnade altandörren ut från sovrummet för att få in lite frisk luft. Samma katt sitter utanför hennes fönster, och i samma ögonblick som mamma skriker av rädsla hoppar katten in i sovrummet. Ja, du gissade rätt. Återigen... Men kisssen då! Vja buuusiiig dju ärj. Dju skja ju jiiinte vaja häääär. Katten sprang runt lite i huset och hamnade återigen på yttertrappen.

För en liten stund sen hördes röster från andra änden av huset. Katten hade tagit sig in igen genom en öppen dörr som hade som uppgift att släppa in frisk luft. Hm... denna gången var det inga krusiduller. KATTEN! GÅ UT HÄRIFRÅN! Och katten hamnade för tredje gången på yttertrappen. Nu återstår att se när den vandrande hårbollen gör entré nästa gång. Ska vi gissa på, hm.... låt oss säga... om 10 min?

Inga kommentarer: